Državno prvenstvo MTP 2019

Ob zaključku šolskega leta tekmovalci plesnega društva NLP nismo takoj odhiteli na počitnice, saj je bil pred nami še vrhunec letošnje domače plesne sezone. Od 23. do 30. junija je v Novem mestu namreč potekalo skupno Državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije, kjer so se v številnih kategorijah modernih tekmovalnih plesov za najvišje uvrstitve potegovali tudi litijski plesalci.

Prvi trije tekmovalni dnevi so bili namenjeni show dance in jazz plesalcem. Naše društvo sta v show dance duo kategoriji predstavljali dve dvojici, in sicer sta si Tisa Zupančič in Lara Vodnik Koncilja pri otrocih priplesali 6. mesto, Ela Kasli in Živa Rovšek pa 10. mesto med mladinci. Mladinska dvojica pa je zaplesala tudi v jazzu – Klara Mahkovic Lamovšek in Tesa Setničar sta osvojili 10. mesto.

V nadaljevanju tedna so tekmovalni oder zasedli plesalci, ki tekmujejo v kaegorijah street dance show in hip hop. Street ples se od hip hopa razlikuje v tem, da s točko predstavimo svojo zgodbo, temo ali idejo, katero še dodatno dopolnimo z izbiro kostimov in scenskih rekvizitov. V otroški kategoriji sta naše društvo med solisti predstavljala dva plesalca. Špela Polesnik si je med deklicami s točko Ko bom velika, bom… priplesala 7. mesto, med dečki pa je Jaša Končar ponovil lanskoletni uspeh, ko je osvojil naslov državnega pravka in je se s točko Batman ponovno povzpel na najvišjo stopničko. Jaka Polesnik si je med mladinci s točko Brez denarja priplesal 5. mesto, Anja Gorta pa se je med mladinkami kot Picopek uvrstila na 4. mesto. Anja in Maša Štrus sta med tekmovalnimi dvojicami že ustaljen tim. Med mladinskimi street pari sta se prelevili v Smetarki in se povzpeli na 2. mesto, v isti kategoriji pa sta si Ala Cvetežar in Pia Štrus s točko Sladek izum na podstrešju priplesali 12. mesto.

V vseh treh starostnih kategorijah pa so se odlično predstavile naše formacije. Otroška formacija Harry Potter je osvojila 2. mesto, mladinska formacija z naslovom Turisti se je uvrstila na 6. mesto, članska formacija Maji pa se je prav tako uvrstila na stopničke za najboljše, saj so plesalci osvojili naslov državnih podprvakov. V streetu je tekmovala tudi mala skupina člani 2, v kateri plešejo Klara P., Kristina J., Marina P., Melita P., Tjaša D. in Urša Č. S točko Grammy awards so si dame na letošnjem državnem prvenstvu prav tako priplesale 2. mesto.

Sledilo je še zaključno dejanje letošnje sezone v hip hopu. Med otroškimi dvojicami sta plesala dva para. Inka Klinc Karničnik in Dominik Cilenšek sta osvojila 12., Iris Peskar in Jaša Končar pa 18. mesto. Jaša in Iris sta tekmovala tudi med otroškimi solisti. Jaša se je v kategoriji dečkov uvrstil na 9. mesto, Iris pa na 24. mesto med deklicami. Med mladinskimi solisti si je Jaka Polesnik priplesal 13. mesto, Tea Vozel pa se je med mladinkami uvrstila na 25. mesto. Naši plesalci so zaplesali tudi med mladinskimi dvojicami, in sicer sta se Anja Gorta in Maša Štrus povzpeli na 9. mesto, Laura Mahkovic Lamovšek in Ela Fink pa sta bili 37.

Otroška hip hip mala skupina Galaxy (plešejo Manca B., Mia M., Noemi K.K., Špela K.G., Taja M., Vita K., Zara L.) si je priplesala 12. mesto, članska mala skupina Sapientes (Aljaž S., Katjuša P., Lana V., Maša J., Tajda H., Tea V., Žan R.) pa se je uvrstila na 6. mesto. Tekmovanje smo zaključili s hip hop formacijami, in sicer je članska formacija Annodomini osvojila 6. mesto.

Iskreno čestitamo vsem plesalcem za uspešne nastope na letošnjem državnem prvenstvu! Hkrati se jim zahvaljujemo za trdo delo v preteklih mesecih, hvala staršem za podporo in seveda zahvala našim trenerjem za trud, vztrajnost, ustvarjalnost in odlične koreografije. Za kratek čas se odpravljamo na zaslužene počitnice, septembra pa bomo skočili v novo sezono. Se vidimo!