DRŽAVNO PRVENSTVO 2018

Od 23. do 29. junija je v Medvodah potekalo skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije – v modernih tekmovalnih plesih, kjer tekmujejo plesalci našega društva, pa tudi v kategorijah standardnih in latinsko-ameriških plesov ter akrobatskem rock’n’rollu.

Prvi tekmovalni vikend je bil namenjen hip hop plesalcem. Med otroškimi dvojicami sta se na državnem prvenstvu prvič predstavila Inka Klinc Karničnik in Dominik Cilenšek, ki sta si priplesala 23. mesto. Med članskimi dvojicami sta tekmovala dva naša para – Maša Jugovic in Žan Roblek sta osvojila 5. mesto, Žana Brilej in Manja Ostrež Ravnikar pa sta zasedli 14. mesto. Med solisti je prvi dan tekmovala mladinka Tea Vozel, ki si je priplesala 19. mesto, dan pa se je zaključil s članskimi formacijami, med katerimi so litijski plesalci tekmovali s formacijo The Drop in se uvrstili na 9. mesto.

Tudi drugi tekmovalni dan so se na tekmovalni oder vrnili hip hoparji. Med otroškimi solisti sta pri dečkih tekmovala Jaša Končar in Jaka Polesnik, med deklicami pa Iris Peskar. To je bilo zanjo prvo tovrstno tekmovanje in priplesala si je 45. mesto, Jaka je bil trinajsti, Jaša pa peti. Otroška mala skupina Yungsters se je uvrstila na 15. mesto, njihov uspeh pa je nadgradila še članska mala skupina Swipe z 12. mestom. V kategoriji mladinskih dvojic sta se predstavili Anja Gorta in Maša Štrus, ki sta osvojili 16. mesto.

Slednji sta s tekmovanjem nadaljevali tudi tretji dan, ko so se tekmovalne zvrsti prevesile v street discipline. Street ples se od hip hopa razlikuje v tem, da s točko predstavimo svojo zgodbo, temo ali idejo, katero še dodatno dopolnimo z izbiro kostimov in scenskih rekvizitov. Anja in Maša sta s svojo točko z naslovom Ribiča med mladinskimi dvojicami ujeli 4. mesto, Anja pa je tekmovala tudi v solo kategoriji in na odru prikazala Kako oropati banko ter se uvrstila na 11. mesto. Praznični ponedeljek se je zaključil še z mladinskimi street formacijami, med katerimi so se predstavili tudi naši mladinci s točko Battle of warriors in si priborili odlično 4. mesto.

Tudi torek je bil namenjen street disciplinam. Že dopoldne so nas z lepimi rezultati razveselili plesalci v otroških kategorijah. Med dečki se je Jaša Končar s točko Snoopy povzpel na najvišjo stopničko, saj je osvojil 1. mesto, Jaka Polesnik pa se mu je pridružil na odru za zmagovalce, s točko Mario si je priplesal 2. mesto. Med deklicami sta tekmovali Tia Virant s točko Indijanka  in Eva Ostrež kot Smrketa. Tia si je priplesala 4. mesto, Eva pa šesto. V večernem delu tekmovanja je bil čas, da se predstavijo še najbolj izkušeni plesalci v kategoriji člani 2 in mala skupina našega društva je s točko Mirror mirror osvojila naslov državnih prvakinj.

V sredo smo si lahko malce odpočili, saj je bila namenjena plesalcem standardnih in latinsko-ameriških plesov ter tekmovalcem v akrobatskem rock-n-rollu, zadnja dva tekmovalna dneva pa sta bila rezervirana za jazz plesalce. Najprej so bile na vrsti mini produkcije. Otroci in mladinci iz Kresnic so svojo produkcijo poimenovali Fotka, z njo pa so si priplesali 2. mesto. Med jazz dvojicami smo imeli predstavnike v vseh starostnih kategorijah. Pri otrocih sta tekmovala Tisa Zupančič in Jaša Končar, med mladinci Tesa Setničar in Nika Šinkovec ter Ela Kasli in Živa Rovšek, v članski konkurenci pa Aja Topolnik in Lana Vehovec. Tisa in Jaka sta se letos prvič predstavila v tej kategoriji in se uvrstila na 7. mesto, Ela in Živa sta osvojili 8. mesto, Tesa in Nika sta bili deveti, Aja in Lana pa sta si priplesali odlično 5.mesto. Uspeh naših dvojic je z 9. mestom dopolnila mladinska mala skupina s točko Nespečnost.

Iskreno čestitamo vsem plesalcem za uspešne nastope na letošnjem državnem prvenstvu! Hkrati se jim zahvaljujemo za trdo delo v preteklih mesecih, hvala staršem za podporo in seveda zahvala našim trenerjem – Katjuši, Maši, Mojci, Nataši, Nini, Tadeju in Tjaši – za trud, vztrajnost in dobro opravljeno delo. Za kratek čas se odpravljamo na zaslužene počitnice, septembra pa bomo skočili v novo sezono. Se vidimo!