DRŽAVNO PRVENSTVO 2017

Od 24. do 30. junija je v ljubljanski Hali Tivoli potekalo državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih.

Prvi dan so barve našega kluba predstavljale mlade jazz plesalke v kategoriji otroci. Mala skupina Lolipop si je priplesala 7. mesto, Ela Kasli in Živa Rovšek pa sta s točko Kongo osvojili 5. mesto. V nedeljo so bile na vrsti show discipline in formacija Pošastne rastline se je prav tako uvrstila na 5. mesto.

V ponedeljek so s tekmovanjem nadaljevali mladinci in člani. Tesa Setničar in Nika Šinkovec sta si med mladinskimi jazz dvojicami s točko Firework priplesali 5. mesto, Aja Topolnik in Lana Vehovec sta bili med člani četrti, mala skupina Express pa je osvojila 2. mesto.

Torek je bil namenjen street disciplinam. Najprej so se na odru predstavile otroške formacije, med katerimi si je skupina Jungle priplesala 3. mesto. Tana in Žan Roblek sta si med članskimi dvojicami s točko Can’t touch this zagotovila 5. mesto, prvič pa se je na državnem prvenstvu letos predstavila naša mala skupina v kategoriji člani 2, ki je točko Housewives priplesala do 2. mesta. Zadnje na tekmovalnem odru v tem dnevu so bile še mladinske formacije, skupina Office mob se je uvrstila na 4. mesto in si s tem zagotovila vstopnico na svetovno prvenstvo!

V četrtek in petek pa so na vrsto prišli hip hop plesalci. Med dvojicami so naši plesalci dvakrat dosegli 11. mesto – Maks Vehovec in Lejla Kristan v pionirski, Manja Ostrež Ravnikar in Žana Brilej pa v članski konkurenci. Mladinska dvojica, ki jo sestavljata Anja Gorta in Maša Štrus, si je priplesala 24. mesto.
Med mladinskimi solisti je se Tea Vozel uvrstila na 26. mesto, Anja Gorta pa na 18, med pionirji pa je Tia Virant osvojila 23. mesto, Jaka Polesnik je bil petnajsti, Jaša Končar pa deveti. V članski kategoriji se je Veneja Horvat uvrstila na 23. mesto.
Pionirska mala skupina Mini je bila trinajsta, mladinska skupina Fab7 je dosegla 21. mesto, za veselje v našem društvu pa je poskrbela tudi članska mala skupina Swipe, ki si je priplesala 6. mesto.
Tekmovanje smo sklenili s formacijami, naše društvo sta predstavljali dve skupini. Otroška formacija Kresničke se je uvrstila na 7. mesto, članska formacija The drop pa je osvojila 11. mesto.

Z zadovoljstvom zaključujemo letošnjo plesno sezono. Čestitke vsem tekmovalcem! Želimo vam lepe počitnice, naberite si novih moči, saj nas kmalu čakajo novi izzivi.