Pomlad v NLP

Pomladni meseci sodijo med najbolj plesne mesece, še posebno s tekmovalnega stališča. Tekmovali smo na pokalnem turnirju v hip hopu, ki je tokrat potekal v Mariboru. Pokalni turnirji so vstopnica za junijsko državno prvenstvo in domači plesalci so odlično zastopali barve litijskega društva. Otroška mala skupina Mini me (plešejo Vita, Inka, Ema, Tia, Jaka in Jaša) je osvojila 8. mesto, članska skupina Swipe (Maša, Lana, Tajda, Manja, Žana, Aljaž in Žan) pa si je priplesala 4. mesto. Dvojice so plesale v vseh kategorijah: pri otrocih Maks in Lejla, ki sta se uvrstila na 17. mesto, pri mladincih Maša in Anja, ki sta bili osemnajsti ter pri članih Manja in Žana, ki sta si priplesali 12. mesto. V solističnih kategorijah so nastopili Jaša (7.), Jaka (14.), Tia (22.), Tea (39.), Anja (46.) in Veneja (27.). Pred vsemi tekmovalci, tako tistimi, ki tekmujejo v hip hopu, kot tudi tistimi, ki plešejo street ali jazz, je še zadnji pokalni turnir, od 24. do 30. junija pa vabljeni k ogledu Državnega prvenstva, ki bo v ljubljanski Hali Tivoli! Še pred tem pa se odpravljamo na Evropsko prvenstvo v jazzu, ki bo v Pragi (Češka) ter na Evropsko prvenstvo v hip hopu v Walbrzych (Poljska).

Poleg tega so se člani našega društva s kar petnajstimi plesnimi točkami predstavili na Plesnem bazarju, ki je 21. aprila potekal v litijskem kulturnem centru. Prireditev si je ogledala tudi strokovna spremljevalka JSKD, ki je sestavila program za regijsko revijo plesnih skupin. Tako je naša skupina Cici iz Kresnic s točko Rime ponovno nastopila na domačem odru, skupina Pop pa s točko Barve v ljubljanskih Španskih borcih.

Tekmovali pa smo tudi na Šolskem plesnem festivalu, kjer plesalci zastopajo svoje šole. Poteka v okviru šolskih športnih tekmovanj in že sedmo leto zapored smo združili moči s POŠ Vače. Tekmovanje je tokrat potekalo v Žirovnici. V mlajši kategoriji (4.-6. razred) si je Anja priplesala odlično 4. mesto, Nika N. je bila 31., Neja in Sara sta si razdelili 47. mesto, Nika H. pa se je uvrstila na 61. mesto. V starejši kategoriji (7.-9. razred) je Klara osvojila 12. mesto, Maša 29., Neža pa je bila 32.