Dance star Zagreb 2017

 

IMG_1429
Vsi udeleženci tekmovanja Dance star

V nedeljo, 5. 3. 2017 je v Zagrebu potekalo tekmovanje pod okriljem EDSU organizacije. EDSU je ena izmed plesnih zvez, ki deluje na območju širše Evrope. V Zagrebu je potekal kvalifikacijski turnir, kjer so sodniki izbrali plesne točke, ki bodo maja zaplesale na finalnem turnirju DANCE STAR v Poreču.

 

 

Naše društvo se je tekmovanja udeležilo s tremi koreografijami. Najprej se je v kategoriji urban group, kjer skupino lahko sestavlja 5 – 12 oseb, predstavila članska mala skupina Swipe. Sestavljalo jo je 6 članov, kar jih je uvrščalo med manj številčne skupine v tej kategoriji. Uvrstili so se na 3. mesto, kar je odličen rezultat glede na številčnost skupine.

IMG_1530

Takoj po nastopu male skupine, se je gledalcem in sodnikom predstavila mladinska formacija Office mob, v kateri pleše 22 plesalcev. V koreografiji Katjuše Premk se je skupina odlično odrezala in presenetila s svojo izvedbo. To je bilo prvo tekmovanje za kar nekaj plesalcev v mladinski selekciji, kar je rezultat naredilo še bolj žlahten. Mladinska formacija Office mob si je v kategoriji urban formacije mladinci priplesala odlično 2. mesto.

IMG_1521

Tako kot je za člane že v navadi, kategorija formacij pride na vrsto na koncu tekmovanja. Tudi na Dance star turnirju ni bilo nič drugače, zato smo si najboljše koreografije ogledali v poznih popoldanskih urah. V koreografiji, ki jo je sestavil Tadej Premk, se nam je predstavila urban članska formacija The Drop, v kateri je v Zagrebu plesalo 21 plesalcev. Plesalci so se na koncu zasluženo veselili, saj so odplesali odlično. Formacija The Drop se lahko pohvali z osvojenim 1. mestom in zmago v kraljevi kategoriji.

IMG_1525