Državno prvenstvo 2016 – Rezultati

Letošnji zaključek sezone je ponovno zaznamovalo skupno državno prvenstvo, ki je od 18. do 26. junija potekalo v Medvodah.

Že prvi dan sta se v kategoriji jazz duo otroci predstavili Živa Rovšek in Ela Kasli s koreografijo Bojevnici in dosegli 2. mesto.

V nedeljo pa so nas razveselile Vilinke (mladinska jazz mala skupina), ki so osvojile naslov državnih prvakinj! Otroška jazz formacija Pajkovke je njihov uspeh dopolnila z odličnim 2. mestom, prav tako pa sta z osvojenim 3. mestom med svoje dosežke dodali novo super uvrstitev tudi Lana Vehovec in Aja Topolnik (jazz duo mladinci). Drugič zapored pa se je na državnem prvenstvu predstavila tudi naša skupina Otroci Kresnice, ki je s točko Levi dosegla 5. mesto (show dance formacije otroci).

V sredo, 22.6. sta bili na vrsti dve street formaciji: otroška Na plaži, ki se je prvič predstavila na DP in se uvrstila na 4. mesto, in mladinska In the making, ki je osvojila 8. mesto. Dan kasneje je tekmovala še članska street formacija Home alone in dosegla 4. mesto.

Zadnja dva tekmovalna dneva sta bila namenjena hip hopu. V soboto, 25.6. je prva tekmovala Tana Roblek, ki je v kategoriji hip hop solo mladinke zasedla 58. mesto. Prvič sta se na državnem prvenstvu predstavila Lejla Kristan in Maks Vehovec, ki sta se med hip hop duo pionirji uvrstila na 13. mesto, Maša Jugovic in Žan Roblek pa sta v članski kategoriji osvojila 15. mesto. Dan kasneje sta Maša Štrus in Anja Gorta zasedli 20. mesto (hip hop duo mladinci), mladinska hip hop mala skupina Yanskop pa 23. mesto. Tekmovanje smo zaključili s člansko hip hop formacijo Work it, ki je osvojila 10. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo čim več užitkov na zasluženih počitnicah!