Gala prireditev – 5 let NLP

V soboto, 23. aprila 2016 smo se ljubitelji plesa zbrali na prireditvi v Športni dvorani Litija.

5-letnico smo v Plesno športnem društvu NLP proslavili skupaj z gosti: voditeljem prireditve Vidom Valičem, Vesno Zornik in basistom Nikolo Matošičem ter Leo Rihter in Benjaminom Fliskom. Gostili smo tudi plesno skupino Face, katero res vrhunsko vodi tudi naša koreografinja in trenerka Tjaša Dražumerič. V ospredju prireditve pa so bili naši plesalci, ki so splesali svoje najboljše plesne izdelke pod vodstvom naših trenerjev: Nataše Lovše Pepelnak, Deana Benedika, Mojce Sečkar, Tadeja Premka, Maše Mesarič in Katjuše Premk. Koncept in celotno organizacijo prireditve sta prevzela Tadej Premk in Maša Mesarič. Nalogo sta odlično opravila, saj so si gledalci v uri in pol lahko ogledali pestro paleto gibov, povezanih v celoto s čudovito glasbo in celostno podobo zgodb, ki so se odvijale na odru.

Plesalke jazz sekcije so se zlile z glasbo Vesne Zornik ob spremljavi basista. S tokratno temo Vesolje, planeti, zvezde, pa so nastop popestrili vedno zanimivi otroci, katerim idej nikoli ne zmanjka. Plesalci različnih skupin (Vače, Litija, Kresnice) so se pomešali med seboj in ustvarili barvite plesne mikse. Omenimo lahko tudi solo nastop prvaka Aljaža Strmljana, duo Lane Vehovec in Aje Topolnik, ki sta v državi tretjeuvrščeni ter Mašo Jugovic in Žana Robleka, ki sta navzoče navdušila s hip-hopom. Žan je tudi eden izmed prvih plesalcev, s katerimi smo začeli graditi to uspešno plesno zgodbo. Videli smo tudi duo mlajše generacije, Ela Kasli in Živa Rovšek sta zaplesali cigansko zgodbo. Prvič smo uživali ob nastopu »Hip hop mam« – res super! Ne moremo pa niti mimo otrok, ki so nam s show plesom predstavili življenje levov in street formacije »Na plaži«. Med govorom so predsednico društva Natašo Lovše Pepelnak presenetili njeni nekdanji plesalci plesne šole Bolero, ki so pod koreografsko taktirko Matevža Česna naredili izbor korakov iz koreografij, ki so jih plesali nekoč. Za vrhunec pa so tukaj in zdaj poskrbeli mladinci s street formacijo »In the making« in člani s formacijo »Sam doma«, oboji vrhunski tekmovalci.

Veseli smo bili tudi gostov: župana občine Litija, g. Francija Rokavca, predsednika Plesne zveze Slovenije Zorana Kljuna, Jadrana Živkoviča, mednarodnega sodnika in strokovnjaka na področju stepa ter drugih, ki so prireditev podprli in jo naredili še bolj svečano. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo tudi vsem donatorjem, brez katerih nam ne bi uspelo izvesti prireditve na takšnem nivoju.

Najbolj nas je razveselilo, da so naši otroci dobili priložnost občutiti in doživeti prireditev na takem nivoju, na baletnem podiju, pod sloji luči v polni dvorani, kjer si jih je ogledalo okoli 600 gledalcev. In še bolj smo se razveselili vprašanja enega izmed njih: »Nataša, a bomo kmalu spet imeli takšen nastop?« Res bilo je nepozabno, vsa ta vznemirjenost, iskrice in ta plesna energija, ki smo jo zaznali. Enkrat plesalec – za vedno plesalec pa je stavek, ki nam še danes odzvanja v mislih.

Zahvaljujemo se vsem, ki nam pomagate graditi to plesno zgodbo, za katero upamo, da se bo še dolgo nadaljevala. Hvaležni smo za vso plesno domišlijo, ki jo premoremo naši trenerji, za plesalce, ki jo naredijo resnično in vse, ki ste kakorkoli povezani z nami.

Povezava: Foto utrinki s prireditve