Rezultati – DP 2015

Od 20. do 28. 6. 2015 je v Medvodah potekalo Državno prvenstvo v Modernih tekmovalnih plesih. Prvi dan, v soboto, sta NLP zastopali Pia Štrus in Neja Južnik s točko Duhca, ki sta se uvrstili na 14. mesto (show dance duo otroci).

V nedeljo smo NLP-jevci imeli prost dan, v ponedeljek pa so tekmovale naše jazzarke. Aja Topolnik (jazz solo mladinke) je dosegla 10. mesto, skupaj z Lano Vehovec pa sta osvojili 4. mesto (jazz duo mladinke). Aja in Lana sta v pokalnem seštevku v letošnji sezoni dosegli končno 3. mesto. Ta dan so tekmovale tudi jazz male skupine – Miške (otroci) so se uvrstile na 4. mesto, Demoni (mladinke) pa so dosegle odlično 3. mesto. Zastopali pa sta nas tudi Ela Kasli in Živa Rovšek s koreografijo Cigančici in si priplesali 1.mesto!

V torek, 23. 6. so bile na vrsti mini produkcije in naši mladinci so s točko Inside the box osvojili 3. mesto! Sledil je prost dan, v četrtek pa so prišli na vrsto street tekmovalci. Članska street mala skupina Puppets si je priplesala 13. mesto, mladinska street formacija Tovarna igrač pa je osvojila 8. mesto.

Tudi v petek, 26. 6., NLP-jevci nismo počivali. Aljaž Strmljan, ki je še prejšnji vikend tekmoval na Evropskem prvenstvu na Poljskem (in si priplesal 3.mesto), je na državnem prvenstvu s koreografijo Kebapči (street dance show solo člani) osvojil 2. mesto! V solo kategoriji je pri članicah na EP s koreografijo Geisha tekmovala tudi Sara Bendra – na Poljskem je osvojila 3. mesto, na domačih tleh pa si je priplesala 11. mesto. V isti kategoriji smo videli tudi Tajdo Hančič, ki si je s koreografijo Women’s life dosegla 9. mesto.

Svoj prvi nastop na DP so doživeli tudi otroci, ki so s street formacijo Razbojnika in vreče denarja zasedli 6. mesto. Zelo pa smo se razveselili uspeha članske street formacije Let there be light, ki je osvojila 3. mesto in si s tem zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu!

Zadnja dva tekmovalna dneva sta rezervirana za hip hop. Nika Praprotnik in Manja Ostrež-Ravnikar sta se s svojim duom v mladinski kategoriji uvrstili na 25. mestoAnja Gorta je med solisti v kategoriji otroci dosegla 16. mesto, mala skupina Kresničke pa je prav tako med otroci zasedla 15. mestoŽana Brilej se je med mladinskimi solistkami uvrstila na 25. mesto, v kategoriji hip hop duo otroci pa so nas zastopali trije pari: Maša Štrus in Maks Vehovec sta osvojila 7. mestoTea Vozel in Liza Potisek sta bili na 12. mestuAnita Jakupovič in Nika Koncilja pa sta se uvrstili na 15. mesto. Članski duo, ki ga sestavljata Maša Jugovic in Žan Roblek, pa je dosegel 14. mesto.
Mala skupina Never seven fingers je v članski kategoriji osvojila 11. mesto, v mladinski kategoriji pa je prav tako mala skupina Yanskop dosegla 16. mesto. Prvič pa je na odru državnega prvenstva nastopila formacija Kresničke (otroci) in se uvrstila na 6. mesto.

Ponosni smo na naše plesalce in čestitamo prav vsem tekmovalcem!

mini produkcija
Inside the box (Mini produkcija)
mladinska formacija Tovarna igrac
Tovarna igrač (street dance show formacija – mladinci)
Puppets
Puppets (street dance show mala skupina – člani, vir: http://www.facebook.com/drzavc2015
Aljaz STrmljan 3_mesto
Aljaž Strmljan, 3. mesto (street dance show solo člani)
Street formacija otroci
Razbojnika in vreče denarja (street dance show formacije otroci)
street formacija clani
Let there be light, 3. mesto (street dance show formacija člani)
street formacija otroci
Razbojnika in vreče denarja (street formacija otroci; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
street formacija člani
Let there be light (street formacija člani; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
11710018_854091728003211_301084291357014985_o
Let there be light (street formacija člani; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
Aljaz Strmljan street solo
Aljaž Strmljan (street solo člani; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
Aljaz Strmljan street solo
Aljaž Strmljan (street solo člani; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
HH duo mladinci
Nika Praprotnik in Manja Ostrež-Ravnikar (Hip hop duo mladinci)
mala skupina mladinci
Yanskop (hip hop mala skupina mladinci; foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
mala skupina mladinci1
Yanskop (hip hop mala skupina mladinci; Foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)
mala skupina clani
Never seven fingers (hip hop mala skupina člani, foto: Motus http://www.facebook.com/motus.si)